Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کنکور سرنوشت‌سازترین امتحان زندگی جوانان ایرانی در ۵۰ سال گذشته بوده. تعیین آینده تحصیلی و شغلی جوانان تنها با یک امتحان، رقابت بین داوطلبان را هر سال سخت‌تر و جدی‌تر می‌کرد. این رقابت فشرده علاوه بر این که سبب افزایش اضطراب و نگرانی داوطلبان و خانواده‌های آنان ‌شد، به شکل‌گیری مراکزی برای کسب درآمد و در برخی موارد سواستفاده هم منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتقادات بسیاری در سال‌های گذشته پیرامون نحوه برگزاری کنکور مطرح شده، به همین دلیل نهادهای سیاست‌گذار آموزشی درصدد اصلاح شرایط کنکور و یافتن جایگزین‌هایی برای آن برآمدند. برای مثال، نخستین اصلاحات کنکور در دهه ۶۰ و در راستای ساماندهی سهمیه‌های شاهد و ایثارگر اتفاق افتاد. زمزمه‌های حذف کنکور هم به تدریج از دهه ۸۰ مطرح شد، تا جایی که حذف کنکور در سال ۸۶ از سوی مجلس تصویب شد اما با گذشت بیش از ۱۴ سال، هنوز هم خبری از حذف این آزمون نیست. 

شورای عالی انقلاب فرهنگی هم چند سالی است که اصلاح کنکور را در دستور کار خود قرار داده و مصوبه‌ای را در جلسه ۱۷ خردادماه به تصویب رسانده که واکنش‌های بسیاری را در پی داشته است. بر اساس این مصوبه، سهم کنکور از ۱۰۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت و ۶۰ درصد مابقی بر اساس سوابق تحصیلی داوطلبان محاسبه می‌شود. این تغییرات تا سال ۱۴۰۵ اعمال خواهند شد، با این شرح که در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ فقط نتایج تحصیلی سال دوازدهم دانش‌آموزان، در سال ۱۴۰۴ نتایج تحصیلی سال‌های یازدهم و دوازدهم و در سال ۱۴۰۵ نتایج تحصیلی و معدل سال‌های دهم تا دوازدهم تعیین‌کننده سهم ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در سنجش و پذیرش داوطلبان باشند. همچنین دروس عمومی از کنکور حذف و آزمون سراسری از سال ۱۴۰۲ فقط برای دروس تخصصی و دو بار در سال برگزار خواهد شد.  

کشمکش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس درباره کنکور ۱۴۰۲

تصویب این موارد از سوی شورا با مخالفت نمایندگان مجلس روبرو شد. مخالفت‌ها هم در زمینه مفاد اصلاحات و هم در زمینه زمان اجرا بود. به طوری که علیرضا منادی سفیدان رئیس کمسیون آموزش مجلس تصریح کرد که با توجه به انتقاداتی که نسبت به مصوبه کنکور وجود دارد، این مصوبه هنوز از جانب رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ نشده است. علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم اعلام کرد که در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ با رئیس‌جمهور تصویب شد که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور سال۱۴۰۲ که تاثیر سوابق تحصیلی بود، اعمال نشود.

از آنجایی که مصوبات شورا تا زمانی که با دستور اجرایی از سوی رئیس جمهور همراه نشود، قطعی نخواهد شد، عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش، این نهاد را تنها مجری طرح مصوب دانست و تاکید کرد که اگر تغییرات جدید ابلاغ نشود، سازمان سنجش موظف است کنکور ۱۴۰۲ را مطابق با قوانین قبلی برگزار کند.

در نهایت پس از کشمکش‌های فراوان، سازمان سنجش آموزش کشور امروز ۲۲ تیرماه ۱۴۰۱ در اطلاعیه ای اعلام کرد که با توجه به ضرورت ابلاغ شیوه‌نامه آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ به اطلاع داوطلبان می‌رساند آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ بر مبنای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه آن در سال ۱۳۹۵ همانند آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

در این اطلاعیه تصریح شده است که تغییرات جزئی مورد نیاز و مصوب شورای سنجش و پذیرش برای آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد و در صورت ابلاغ هرگونه قانون یا مصوبه جدید، تغییرات برای آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ و به بعد اعمال خواهد شد.

پورعباس پیش‌تر تصریح کرده بود که مهلت قانونی ابلاغ مصوبه کنکوری ۱۴۰۲، ۱۵ تیرماه است، البته ابلاغ می‌تواند با چند روز تاخیر انجام شود؛ اما در تیرماه و هفته جاری وضعیت کنکور ۱۴۰۲ مشخص خواهد شد. 

با وجود تاکید رئیس سازمان سنجش بر محدودیت زمانی برای صدور شیوه‌نامه کنکور ۱۴۰۲، سیدجلال موسوی مدیر کل سیاستگذاری حوزه آموزش و پژوهش شورای عالی انقلاب فرهنگی، بازه زمانی برای ابلاغ مصوبه تغییرات کنکور را تا سال تحصیلی دانست و اذعان کرد که این ادعا که تنها تا اواسط تیر ماه فرصت برای ابلاغ بوده است، صحیح نیست؛ چرا که طبق قانون تا مهر ماه زمان برای ابلاغ وجود دارد و هر زمانی که ما این ابلاغ را انجام دهیم سازمان سنجش آموزش کشور موظف به اجرای آن است.

نتیجه این تناقضات در سطح تصمیم‌گیران، تنها سبب سردرگمی داوطلبان خواهد شد. دانستن این که تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور چند درصد خواهد بود یا چند بار فرصت شرکت در آزمون سراسری را دارند، برنامه‌ریزی داوطلبان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

با توجهه به اختلاف نظر سازمان سنجش و شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مهلت ابلاغ شیوه‌نامه کنکور سال آینده، این سوال مطرح می‌شود که آیا ابلاغیه کنکوری ۱۴۰۲ لغو خواهد شد؟ 

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1147510 برچسب‌ها کنکور

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی آزمون سراسری سال سوابق تحصیلی سازمان سنجش کنکور ۱۴۰۲ شیوه نامه خواهد شد سال ۱۴۰۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، قانون ساماندهی صنعت خودرو بالغ بر ۴.۵ سال پیش، مورد بحث مجلس وقت قرار گرفت و در گیرودار رفت‌وآمد به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نهایت پس از سه سال، در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید؛ پس از تصویب آن، سه ماه به دولت مهلت داده شد تا آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تدوین، تصویب و ابلاغ کند؛ اما به‌جای آنکه این آیین‌نامه تصویب و ابلاغ شود، ماده ۱۰ این قانون را اصلاح کردند و نام "قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو" را بر آن نهادند. به عبارت دیگر درست در شهریور ماه ۱۴۰۱ که قرار بود آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تصویب شود، ماده ۱۰ را اصلاح کردند.

بیشتر بخوانید: قیمت روز محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و ابلاغ آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ۱۵ ماهی معطل و بلاتکلیف باقی ماند تا در نهایت در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، بالاخره این آیین‌نامه ابلاغ شد.

در این آئین‌نامه تعداد گواهی اسقاط حاصل از اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش یافته تا بدین ترتیب انگیزه مالکان این دسته از خودروها، برای اسقاط خودرو و جایگزین کردن آن با خودروهای نو افزایش پیدا کند.

به دنبال این موضوع، برخی سایت‌ها و در فضای مجازی موضوعی تحت عنوان "افزایش قیمت محصولات مونتاژی ایران‌خودرو" مطرح شد که براساس آن گفته شده بود "افزایش تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری خودروها، سبب افزایش قیمت محصولات مونتاژی شده است."

در پی ابلاغ آیین‌نامه مذکور گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است:

" براساس مصوبه هیئت وزیران و با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی شامل خانواده هایما، از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط (معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) افزایش یافته است؛ فلذا مبلغ معادل ارزش ریالی روز گواهی اسقاط در سیستم فروش پیاده‌سازی شده و آیتم ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودروهای مونتاژی به مبلغ ۵۲۵ میلیون ریال رسیده است.

بدیهی است بر اساس قراردادهای فروش پرداخت مابه التفاوت ارزش گواهی اسقاط (الزامات قانونی) برای تمامی تعهدات الزامی است.

شایسته است نمایندگان در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع فوق به مشتریان شرکت ایران‌خودرو اهتمام ورزند."

البته به تاکید این گروه صنعتی، افزایش قیمت در محصولات هایما رخ نداده و قیمت این محصولات افزایشی نداشته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229143 برچسب‌ها ایران خودرو

دیگر خبرها

  • گواهی اسقاط هایما به این مبلغ افزایش یافت/ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • ۲۵ تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور کشف شد
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد
  • دستگیری ۲۵ داوطلب کنکور | تحویل متقلبان به پلیس امنیت
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور
  • سنجش ۱۷ هزار نوآموز در چهارمحال و بختیاری
  • فرصت یک‌هفته‌ای داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ برای مشاهده و تایید سوابق تحصیلی